Er is geen of niet de gewenste reactie van de aannemer na de ingebrekestelling. In dat geval schakel je best een professioneel in.

Heb je nog geen ingebrekestelling verstuurd naar de aannemer, dan vind je hier een voorbeeld.

Volgende stappen neem je als er niet wordt gereageerd op de ingebrekestelling

  1. Vraag advies van een advocaat en een technische expert, zoals bijvoorbeeld een architect. De advocaat kan adviseren of er wel juridische actie te ondernemen is tegen de aannemer, terwijl de technische raadsman kan inschatten of er effectief feitelijk sprake is van fouten door de aannemer.
  2. Stuur een ingebrekestelling door een advocaat naar de aannemer. Een aanmaning van een advocaat laat verstaan aan de aannemer dat deze kwestie niet zo maar onopgelost zal blijven en kan uiteindelijk toch de aannemer tot actie aanzetten.
  3. Als de aannemer reageert op de aanmaning van de advocaat kan een bemiddelde oplossing worden gezocht.
  4. Ga naar de rechtbank enkel als de aannemer niet reageert op de ingebrekestelling of niet bereid is te bemiddelen. Er zijn verschillende procedures te ondernemen tegen de aannemer, afhankelijk van de evetuele hoogdringendheid van de gewenste actie.

Via Cofix kan je tegen een vaste prijs advies krijgen van zowel een juridisch als technisch expert.

Als er effectief actie te ondernemen is, kan opnieuw tegen en vaste prijs een aanmaning worden opgesteld door de advocaat ondersteund met een technisch verslag. Zo vergroot je de kans op een oplossing en zijn er geen onverwachte kosten.

Meer weten, kijk hier!

Pieter-Jan Van Aken

Pieter-Jan Van Aken

Advocaat bouwrecht

Wacht niet langer,neem NU contact met ons op!

Contact