Krijg je geen, of niet de gewenste reactie van de aannemer na de ingebrekestelling?
In dat geval schakel je best een professioneel in.
Heb je nog geen ingebrekestelling verstuurd naar de aannemer? Gebruik dan gerust ons onderstaand voorbeeld.

Volgende stappen neem je als er niet wordt gereageerd op de ingebrekestelling:

  1. Vraag advies van een advocaat en een technische expert, zoals bijvoorbeeld jouw architect. Jouw advocaat kan je adviseren of er wel juridische actie te ondernemen is tegen de aannemer.Jouw technische raadsman kan inschatten of er effectief feitelijk sprake is van fouten door de aannemer.
  2. Stuur een ingebrekestelling door jouw advocaat naar jouw aannemer. Een aanmaning van jouw advocaat laat aan jouw aannemer verstaan dat deze kwestie niet zomaar onopgelost zal blijven, en kan uiteindelijk toch jouw aannemer tot actie aanzetten.
  3. Als jouw aannemer reageert op de aanmaning van jouw advocaat kan een bemiddelde oplossing worden gezocht.
  4. Ga naar de rechtbank enkel als jouw aannemer niet reageert op de ingebrekestelling of niet bereid is te bemiddelen.Er zijn verschillende procedures te ondernemen tegen de aannemer, afhankelijk van de eventuele hoogdringendheid van de gewenste actie.

Cofix kan je tegen een vaste prijs advies helpen met zowel een juridisch als technisch expertise.

Als er effectief actie te ondernemen is, kan opnieuw tegen en vaste prijs een aanmaning worden opgesteld door onze advocaat, ondersteund met een technisch verslag. Zo vergroot je de kans op een oplossing op jouw probleem, en zijn er geen onverwachte kosten.

Meer weten, kijk hier!

Pieter-Jan Van Aken

Pieter-Jan Van Aken

Advocaat bouwrecht

Wacht niet langer,neem NU contact met ons op!

Contact